Eveniment online IFAC și CPA Canada: Înțelegerea evoluției legislației în materie de protecție a raportorilor de nereguli

Alăturați-vă IFAC și CPA Canada pentru a explora dimensiunile „ce”, „de ce” și „cum” ale noului cadru legislativ pentru protecția raportorilor de nereguli și a identifica considerentele și oportunitățile cheie privind implementarea cu scopul de a facilita îmbunătățirea.

Raportorii de nereguli sunt recunoscuți la scară largă pentru rolul în expunerea delictelor financiare, infracțiunilor economice, conduitei inadecvate, fraudei și corupției. Este așadar esențial să existe legi robuste pentru apărarea raportorilor de nereguli cu scopul de a proteja și susține contribuțiile acestora, a promova o cultură a responsabilității și integrității atât în sectorul public, cât și în cel privat și de a încuraja totodată raportarea delictelor.

Cu toate acestea, un raport din 2021, intitulat „Sunt funcționale legile pentru raportorii de nereguli? Un studiu global al litigiilor privind protecția raportorilor de nereguli”realizat de International Bar Association și Government Accountabily Project, a pus în evidență deficiențele legilor în materie de protecție a raportorilor de nereguli de la nivel mondial. În ciuda existenței instrumentelor multilaterale cum ar fi Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC), Planul de acțiune G20 pentru raportorii de nereguli sau...Cititi articolul integral pe site-ul CECCAR

Slightly out of focus close up on keyboard with blue webinar light bulb button for concept about online learning. 3d Rendering.

Leave your comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree