Lee White, directorul general al Fundației IFRS, este viitorul CEO al International Federation of Accountants

Miercuri, 8 noiembrie, International Federation of Accountants (IFAC) a anunțat că Lee White a fost numit succesorul lui Kevin Dancey pentru funcția de CEO. White își va prelua atribuțiile în martie 2024 și se va stabili la Londra.

Lee White, care a activat în cadrul Fundației IFRS începând cu 2018, are peste 30 de ani de experiență globală executivă, de reglementare și de conducere. Profesionist contabil, White a coordonat înființarea International Sustainability Standards Board (ISSB) în cadrul Fundației IFRS și lansarea primelor două standarde ale ISSB în luna iunie. White este un campion al rolului pe care profesioniștii contabili îl au în facilitarea și furnizarea prezentărilor de informații în materie de sustenabilitate de înaltă calitate și asigurarea acestora.

Înainte de a se alătura Fundației IFRS, White a activat nouă ani în cadrul Chartered Accountants Australia and New Zealand (CAANZ), inclusiv șase ani ca CEO al organizației, având un rol esențial în succesul fuziunii dintre Institute of Chartered Accountants Australia (ICAA) și CAANZ. Anterior în cariera sa, White a fost contabil-șef la Australian Securities and Investments Commission (ASIC), timp în care a fost implicat direct în crearea International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR).

Cu prilejul acestei numiri, White a declarat: „Sunt încântat și onorat de oportunitatea oferită. Implicarea profesiei contabile globale nu a fost...Cititi articolul integral pe site-ul CECCAR

IFAC-2-768×431

Leave your comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree